Ga naar de mobiele website
^ Top

Geen DNA van Trayvon Martin gevonden op buurtwachters wapen

George Zimmerman op 20 april 2012.
Getty Images George Zimmerman op 20 april 2012.
Op het wapen waarmee in februari in de Amerikaanse staat Florida de tiener Trayvon Martin gedood werd, werd enkel DNA van de 28-jarige George Zimmerman gevonden.

Het Florida Department of Law Enforcement voerde tests uit op het moordwapen en de holster, maar vond enkel DNA van Zimmerman. Of Martins DNA al dan niet op de holster gevonden werd, is volgens de Amerikaanse krant LA Times onduidelijk. Zimmerman heeft in de rechtszaal toegegeven dat hij geschoten heeft op Martin, maar houdt vol dat hij dat deed uit zelfverdediging tijdens een gevecht.

Zimmerman schoot op 26 februari de zeventienjarige Martin dood. Hij zag de jongen met een kaptrui aan door een villawijk in Sanford (Florida) lopen en dacht dat hij wilde inbreken. Volgens Zimmerman viel Martin hem aan en moest hij schieten.

De zaak schokte de Verenigde Staten, niet alleen vanwege de huidskleur van dader en slachtoffer, maar ook omdat de politie Zimmerman aanvankelijk niet wilde oppakken. Dat gebeurde pas na weken van protest. In Florida mogen bewoners anderen doden uit zelfverdediging. Zimmerman werd later alsnog aangeklaagd voor doodslag. Hij is momenteel vrij op borg.

Reuters
Trayvon Martin.
ap Trayvon Martin.
Meer over


Meld een bug