Geen cruises vanuit VS tot november wegens corona

Cruiseschepen in de haven van Miami
BELGAIMAGE Cruiseschepen in de haven van Miami
Cruisebedrijven zullen tot en met oktober geen cruises vanuit Amerikaanse havens laten vertrekken wegens het coronavirus. Brancheorganisatie Cruise Lines International Association, waar onder meer de grote cruiserederijen zoals Carnival, Royal Caribbean en Norwegian Cruise Lines deel van uitmaken, maakte de beslissing bekend.

Het zelfopgelegde uitstel is een maand langer dan het verbod dat de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft opgelegd. De branchevereniging had in juni al besloten tot half september niet uit te varen, al kozen verschillende bedrijven er zelf al voor om die periode te verlengen.

De cruisesector is zwaar getroffen door de coronapandemie en de maatregelen die verschillende landen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Cruisebedrijven leden daardoor al miljarden dollars verlies. Aan het begin van de wereldwijde uitbraak waren er verschillende cruiseschepen waarop het virus om zich heen greep en die daarom in diverse landen niet aan land mochten. Onlangs schortte de Noorse cruisemaatschappij Hurtigruten zijn cruises ook op na een uitbraak aan boord van een van zijn schepen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ingrid vermeire

    prachtig! die mastodonten hebben we hier niet nodig, laat ze maar thuis blijven

  • Ray Van gucht

    Ook in dec en november geen cruises