Geen bewijs dat Obama Trump Tower liet afluisteren

afp
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen enkel bewijs gevonden dat de regering van president Obama een jaar geleden de Trump Tower liet afluisteren. Het afluisteren zou in de aanloop naar de presidentsverkiezingen de Republikeinse kandidaat Donald Trump hebben moeten treffen.

Trump beweerde in maart in meerdere tweets dat de Democraat Obama hem in oktober 2016 had laten afluisteren. Die beschuldiging was niet onderbouwd. Amerikaanse media melden dat Justitie zelf noch de federale politie FBI enig bewijs heeft kunnen vinden voor de aantijging van Trump.

De inlichtingencommissie van de Senaat verklaarde begin maart dat er geen bewijs voor Trumps beschuldiging was gevonden. Republikeinse en Democratische parlementsleden verklaarden eveneens geen bewijs te hebben gezien dat de Amerikaanse president Trump is afgeluisterd door zijn voorganger Obama.

Een groot aantal Republikeinen drong erop aan dat Trump zijn excuses aanbiedt. Ze willen dat Trump zijn beschuldigingen intrekt of dat hij op zijn minst uitlegt waarop die aantijgingen gebaseerd zijn. De inmiddels opgestapte Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer deed nog een poging Trumps uitlatingen af te zwakken, door te stellen dat de president het niet letterlijk bedoeld zou hebben.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean petermans

  Dumpy trumpy zal dat toch niet aanvaarden als waarheid, want enkel HIJ heeft die in pacht

 • Danny Holdensrath

  Hier den heilige Obama weer.

 • Nie Mendal

  Weeral een leugen om populair te worden

 • Jan Maarten

  Heel Trump zijn campagne is op insuniaties gebouwd en ook nu doet hij dat tijdens zijn presidentschap, hij is een geboren leugenaar.

 • Jeroen Op de beek

  "Er is geen bewijs voor Trumps beschuldigingen". Allee wie had dat nu gedacht?