Geen bergingsactie naar lichaam Sluszny

Marc Sluszny is een bekende avonturier.
Facebook Marc Sluszny Marc Sluszny is een bekende avonturier.
Er komt geen bergingsactie naar de vermiste Belgische avonturier Marc Sluszny. Dat heeft de procureur van Perpignan bevestigd aan VTM NIEUWS. Sluszny verdween afgelopen donderdag tijdens een duikpartij in het zuiden van Frankrijk.

De procureur vindt het te gevaarlijk om andere duikers te laten zoeken naar het lichaam van Sluszny. Aan zo’n operatie zijn te veel risico’s verbonden. Ze weten namelijk niet op welke diepte zijn lichaam zich precies bevindt.

125 meter diep

Sluszny raakte afgelopen donderdag vermist tijdens een duikpartij in de grot in Salses-le-Château, in de buurt van Perpignan. De avonturier was met een collega op 125 meter diepte aan het duiken, toen ze elkaar kwijtspeelden. De andere duiker raakte nog boven en sloeg alarm, maar Sluszny werd niet meer gevonden.

Nog vier verdwijningen

Het is niet de eerste keer dat er iemand verdween in de grot. In de afgelopen tien jaar gebeurde dat nog vier keer. In 2017 kwam ook een Finse duiker om in de grot. Zijn lichaam is nooit geborgen, omdat hij te diep lag en de zoekactie zo te riskant was.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  En dan wat dan ? Waarom zware risico's nemen om het lijk te bergen van een aan zeer hoge risico's verslaafde stuntman ? Het Fatum laat zich toch zo maar niet blijvend uitdagen zonder ooit eens meedogenloos terug te slaan.

 • Glenn Amanda

  Innige deelneming voor de nabestaanden. Het ga je goed hierboven levensgenieter en daredevil!

 • Erwin Werwaarts

  Daden deden dromen , drijvend in het blauw , zen-momenten komen , voor wie vrijheid wou . Innige deelneming met jouw ongeluk Marc , je was een inspirator voor het leven . Bedankt .

 • Daniel Mignolet

  Wat een paljas, nu zijn er 2 kinderen die hun vader nooit meer zullen horen, voelen en/ of zien. Onverantwoordelijk gedrag.

 • chantal keppens

  Ik geloof nog niet dat hij achterblijft in Waterland ,jongens Toch vreselijk gewoon...