Geen aanvullend onderzoek in "minder Marokkanen"-proces tegen Wilders

PVV-leider Geert Wilders in het gerechtshof Den Haag
ANP PVV-leider Geert Wilders in het gerechtshof Den Haag
Het gerechtshof Den Haag sluit het onderzoek in het "minder-Marokkanen"-proces tegen politicus Geert Wilders. De rechters vinden het niet nodig om nog aanvullend onderzoek te laten doen of meer informatie te vergaren in verband met het proces, zeiden ze woensdag in het extra beveiligde justitieel complex op Schiphol. Een uitspraak in de zaak wordt op 4 september verwacht.

Het hof wees verzoeken van de verdediging af om nog meer stukken aan het dossier toe te voegen. Het onderzoek is wat betreft de rechters klaar, maar omdat het zo'n omvangrijk dossier is, zal het onderzoek niet woensdag al officieel worden gesloten maar naar verwachting op 24 augustus. Dat is een formaliteit, waarbij Wilders niet aanwezig zal zijn, gaf hij aan.

Politicus Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops
EPA Politicus Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops

Haat 

Het proces sleept zich al jaren voort. De PVV'er staat terecht voor uitspraken die hij in maart 2014 deed. Tijdens een bijeenkomst in maart van dat jaar stelde de politicus zijn publiek drie vragen: of ze meer of minder Europese Unie, Partij van de Arbeid en ten slotte Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde steeds harder "Minder! Minder!" als antwoord. Daarmee zette de PVV'er volgens het Openbaar Ministerie aan tot haat. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dries Dumoulin

    Zal ni vervolgd worden want heden is meningsvrijuiting belangerijker dan mensenrechten en respect voor andere culturen