Gedronken, te snel én op tablet bezig: Belg (41) die kind doodreed in Frankrijk krijgt vijf jaar cel

De Belg was bezig met zijn tablet toen hij inreed op de stilstaande wagen van een gezin.
Twitter @PompierActu De Belg was bezig met zijn tablet toen hij inreed op de stilstaande wagen van een gezin.
Een Belg van 41 jaar is in Frankrijk veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij een dodelijk ongeval veroorzaakte. Daarbij kwam een 10-jarige jongen om het leven. De Belgische bestuurder had op het moment van de crash te veel alcohol gedronken, reed te snel én tokkelde op zijn tablet.

Bij het dramatisch ongeval op 2 november vorig jaar werd een gezin verwoest, meldt La Nouvelle République. Net buiten de gemeente Vatan knalde de Belgische bestuurder op een stilstaande wagen. Daarin zaten een jongen (10), zijn zusje (5) en hun mama. De jongen werd nog met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed een dag later. Zijn mama en zusje raakten gewond.

De voorzitter van de rechtbank van Châteauroux benadrukte vrijdag dat de Belg een recidivist was. “Onderweg naar België dronk hij bier”, klonk het. Hij had ook pijnstillers geslikt tegen rugpijn, reed te snel én was op zijn tablet aan te tokkelen. Een dodelijke cocktail met tragische gevolgen.

Grote demon

“Mijn cliënt heeft van zijn auto zonder dat hij het wilde een wapen gemaakt”, sprak de verdediging. “Hij heeft gevochten tegen zijn grote demon, alcohol, maar die bleek sterker dan hemzelf.” De man werd veroordeeld tot vijf jaar cel en zal zijn slachtoffers moeten vergoeden.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • julien de meulder

  daar word tenminste de schuldige gestraft daar kan belgie nog wat van leren

 • Tina Colpaert

  5jaar heel erg in fout en waar hij misschien de helft van gaat uitdoen voor een kinderleventje goed bezig gerecht!

 • ANN LIMBOS

  Is veel te weinig. Dit is moord !

 • marie-claire de bosscher

  ik begrijp niet waarom mensen zo hardnekkig bezig blijven op de die gsm of tablet terwijl ze rijden... gisteren nog, traag, vlug, links, rechts, remmen zonder reden, met een L op de achterruit : op het kruispunt kwam ik naast hem te rijden, hij druk bezig met berichten intikken op gsm..... zo iemand moesten een rijbewijs weigeren, maar ja, wie ziet het als het nodig is ?

 • Erwin Vandriessche

  Dat is nu een rechtspraak naar mijn hart zie, alhoewel die mensen wel hun kind verloren hebben. De dader zelf moest beter geweten hebben!