Gedrogeerde man probeert met auto achter vliegtuig te rijden: vliegverkeer Hannover stilgelegd

Het vliegverkeer op de luchthaven van Hannover werd urenlang stilgelegd.
AFP Het vliegverkeer op de luchthaven van Hannover werd urenlang stilgelegd.
Het vliegverkeer op de luchthaven van het Duitse Hannover is vandaag urenlang stilgelegd nadat een man die onder invloed was van drugs met een auto het platform op was gereden. Hij reed in een auto met Poolse nummerplaat. Intussen hernemen de vluchten opnieuw. De man had geen terroristische motieven maar was onder invloed van drugs.

De man ramde kort voor 16 uur met zijn auto een hek en reed vervolgens het platform op waar hij werd tegengehouden. Uit voorzorg werd al het vliegverkeer stilgelegd. Een deel van de terminal A werd stilgelegd en enkele vluchten liepen vertraging op. De twee andere terminals bleven open. Een twintig vluchten met bestemming Hannover werden omgeleid naar andere luchthavens. Rond half acht werden voorbereidingen getroffen om het vliegverkeer weer op gang te brengen. 

De gedrogeerde man ramde een hek en reed vervolgens het platform op waar hij werd tegengehouden.
AFP De gedrogeerde man ramde een hek en reed vervolgens het platform op waar hij werd tegengehouden.

De man is aangehouden. Hij testte positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Zijn motief is niet bekend maar de politie heeft geen aanwijzingen dat het iets met terreur te maken heeft. De politie doorzocht zijn wagen met Poolse nummerplaat. In de wagen werden geen wapens gevonden.

Volgens Duitse media zou de man hebben geprobeerd achter een vliegtuig aan te rijden dat net was geland. Het ging om een toestel van de Griekse maatschappij Aegean Airlines.

De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven van onder meer Hannover zijn kort voor de kerst verscherpt. Dat gebeurde nadat bij het vliegveld van Stuttgart aanwijzingen waren voor een plan om een aanslag te plegen.

Wachtende passagiers nadat het vliegverkeer op de luchthaven van Hannover werd stilgelegd.
AFP Wachtende passagiers nadat het vliegverkeer op de luchthaven van Hannover werd stilgelegd.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Jacobs

  ''gedrogeerde man''???? pak hem niet te hard aan misschien,zou hij wel eens kunnen schrikken Man man man toch. Gewoon alles laten betalen aan wie schade geleden heeft,toch niet zo moeilijk denk ik.

 • Ibn Marouf

  Dus in Hannover geraak je met een auto met Poolse nummerplaat op het vliegveld? Deutsche Gründlichkeit?

 • raf janssens

  laten opdraaien voor de kosten dan is die goesting meteen over om dit nog eens te herhalen

 • Tim Verhulst

  “Gedrogeerde” verwarde man.

 • asli ugurlu

  Zal zeker zijn vlucht gemist hebben.