Gedode schutter in Nashville had luchtdrukpistool

AP
Een 29-jarige man die gisteren in een bioscoop in de Verenigde Staten door de politie werd doodgeschoten, had een luchtdrukpistool bij zich. Ook had hij een bijl bij zich, meldde de politie. De politie schoot de man dood, omdat hij een bedreiging vormde voor de omgeving.

Omstreeks 14.00 uur plaatselijke tijd (20 uur Belgische tijd) kreeg de politie een oproep over iemand met een wapen in het filmzaalcomplex Carmike Hickory 8 in de voorstad Antioch van Nashville, aldus een woordvoerster van de politie tegenover het NBC News.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een 51-jarige man ging met een vuurwapen. In de tas van de schutter vond de politie een nepbom.

Behalve de schutter zijn er geen doden gevallen door het incident. Een man raakte lichtgewond door de bijl. Hij en twee andere vrouwen moesten ter plekke worden behandeld omdat ze aan pepperspray waren blootgesteld. Volgens de politie was de man een inwoner van de stad Nashville, waar het incident gebeurde.

Het voorval deed denken aan een schietincident twee weken geleden in een bioscoop in Lafayette in de staat Louisiana. Een man schoot toen twee vrouwen dood en daarna zichzelf. Drie jaar geleden schoot de Amerikaan James Holmes in een bioscoop in Aurora (Colorado) twaalf mensen dood.

EPA
AP
REUTERS