Gedode Palestijnen waren bijna allemaal lid van radicale Hamas

Begrafenisstoet van een Palestijn die maandag door Israëlische troepen werd doodgeschoten.
Photo News Begrafenisstoet van een Palestijn die maandag door Israëlische troepen werd doodgeschoten.

50 van de minstens 60 doden bij het Palestijnse protest aan de grens van Gaza met Israël begin deze week, waren lid van Hamas. Dat zegt tenminste Salah al-Bardawil, een vooraanstaand leider van de radicale Palestijnse organisatie. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had Hamas dinsdag al beschuldigd doelbewust vrouwen en kinderen "in de vuurlinie te duwen" van de Israëlische troepen. "Indien Hamas hen niet had geduwd, zou dit niet gebeurd zijn. Elk leger ter wereld zou zo gereageerd hebben", klonk het nog. Intussen is ook bekend geraakt dat de helft van de 117 Palestijnen die de Israëli's sinds de uitbraak van het protest op 30 maart hebben gedood, eveneens lid waren van Hamas. Het Vlaamse parlement veroordeelde gisteren het geweld en vraagt om een ‘internationaal onpartijdig onderzoek’.
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joey Hermans

  Hamas is geen terroristen groep ? Hamas vecht voor rechten van palestine tegen Israël ? Wordt is waker mensen. Israël is gevaar voor de wereld.

 • Johan De Clercq

  Iedereen is daar lid van Hamas, zorgt voor alles omdat er niks verzorgt wordt en Israël alles boycot en embargo toepast. Soort mutualiteit....weeral fake news uit Israël....de Schurkenstraat bij uitstek.

 • Pedro Gonzalez

  Als Hamas het zelf zegt dan zal het wel waar zijn zeker. Behalve dat kindje uiteraard. Het is wreed binnen zo'n terreurbewind zijn eerste levensjaren moeten meemaken.

 • danny buyse

  @Henry Pirel, wie zegt dat ze ons nu weer niet aan het misleiden zijn!

 • Ramon Simon

  Het staat op het internet dus het zal wel waar zijn.