Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis in Rotterdam: “Gevlucht in blauwe vuilniszak met hulp van maatje”

De politie is op zoek naar een man die op is ontsnapt uit de gevangenis De Schie, aan de Professor Jonkersweg in Rotterdam.
ANP De politie is op zoek naar een man die op is ontsnapt uit de gevangenis De Schie, aan de Professor Jonkersweg in Rotterdam.
In Rotterdam is deze ochtend een gedetineerde ontsnapt uit de Penitentiaire Inrichting De Schie. Er wordt sinds 9.15 uur gezocht naar de man. Hij heeft zich naar alle waarschijnlijkheid verstopt in een grote blauwe vuilniszak.

Dat blijkt uit een eerste onderzoek van de videobeelden. Daarop is te zien hoe een gedetineerde, die zijn straf heeft uitgezeten en juist vandaag de gevangenis mocht verlaten, een grote blauwe vuilniszak bij zich had bij zijn vertrek, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). 

Deze helper heeft de ontsnapte waarschijnlijk in de zak naar buiten gedragen. Vermoedelijk had de ontsnapte gedetineerde zich op de verblijfsafdeling in de zak verstopt, aldus nog de DJI. Het gaat om een 26-jarige man die vastzat voor diefstal en nog een straf moest uitzitten tot december volgend jaar.

Toen hij plots vermist was, is volgens de standaardprocedure eerst de hele gevangenis doorzocht en werden alle activiteiten opgeschort. Daarna is de politie gealarmeerd. De politie is nu niet alleen op zoek naar de ontsnapte gedetineerde, maar ook naar zijn mogelijke helper. Ook al heeft hij zijn straf er net opzitten, hij is nu feitelijk voortvluchtig, zegt een politiewoordvoerder. Ontsnappen op zich is namelijk niet strafbaar, als daarbij geen geweld of schade wordt aangericht. Maar hulp bij een ontsnapping is wel strafbaar.

ANP

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.