Gavin Williamson volgt gevallen defensieminister Fallon op

De nieuwe Britse minister van Defensie Gavin Williamson.
REUTERS De nieuwe Britse minister van Defensie Gavin Williamson.
Gavin Williamson (41) is benoemd tot Brits minister van Defensie. Een woordvoerder van premier Theresa May maakte dat vandaag bekend. Williamson volgt Michael Fallon op, die ontslag heeft genomen na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

De aanleiding was een incident uit 2002 waarbij Fallon door een journaliste op de vingers was getikt omdat hij zijn hand tijdens een diner op haar knie had gelegd. Dat incident kwam deze week naar boven in Britse media. De journaliste in kwestie, Julia Hartley-Brewer, noemde het ontslag van Fallon absurd en belachelijk.

Ze voegt er echter aan toe dat ze betwijfelt dat het incident de ware reden is waarom Fallon ontslag nam. "Als dit over 'kneegate' gaat, waarbij hij 15 jaar geleden mijn knie aanraakte en waarmee ik vandaag geen enkel probleem heb, dan is dit het meest waanzinnige, absurde en belachelijke ontslag van een kabinetminister ooit", verklaarde ze tegenover Sky News. "Maar ik denk niet dat dit de reden is".

Williamson geldt als een onbeschreven blad binnen de conservatieve partij. Hij werd voor het eerst tot parlementslid verkozen in 2010 en was de zogenoemde chief whip in het Britse parlement. Die moet ervoor zorgen dat binnen de conservatieve partij de parlementaire discipline werd gerespecteerd tijdens stemmingen in het parlement. Williamson wordt daar vervangen door Julian Smith.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.