Gasflessen in Parijs: drie mannen in staat van beschuldiging gesteld

epa
De Franse Justitie heeft drie mannen in staat van beschuldiging gesteld in het terreuronderzoek naar aanleiding van de recente vondst van een zelfgemaakte bom in het zestiende arrondissement van Parijs, zo is uit gerechtelijke bron vernomen.

Het gaat om mannen van 28 tot 30 jaar oud, van wie twee als geradicaliseerd geficheerd staan. Volgens Franse media gaat het om Amine A., zijn neef Sami B. en Aymen B. Zij zijn gisterenavond in staat van beschuldiging gesteld voor "poging tot moord in groepsverband in relatie met een terreuronderneming" en in voorlopige hechtenis geplaatst.

In de vroege ochtend van 30 september zijn aan en in een appartementsgebouw in Parijs vier gasflessen met een ontstekingsmechanisme gevonden. De Franse autoriteiten stelden een antiterreuronderzoek in, zes mensen werden maandag en woensdag opgepakt. Drie kwamen weer op vrije voeten. Waarom het appartementsgebouw een doelwit was, blijft in het ongewisse.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Wellens

    Geradicaliseerd en gekend, waar wacht men dan op, weg ermee.