Gare du Nord in Parijs enkele uren ontruimd

Twitter: @terrorevents
De politie heeft gisterenavond rond 23 uur het Gare du Nord in Parijs geëvacueerd voor een grote operatie. Dat meldden Franse media. Om iets voor twee uur werd het station weer vrijgegeven, zo kondigde het hoofdcommissariaat van de Parijse politie aan op Twitter. Le Parisien meldde op basis van ooggetuigen dat gewapende politietroepen het station binnenkwamen, en dat passagiers niet konden afstappen van hun trein.

De Parijse politie deelde op Twitter mee dat ze "onderzoeken" aan het uitvoeren waren in het station. Om iets voor twee uur 's nachts volgde een tweede tweet om het einde van de actie aan te kondigen. "Geleidelijke terugkeer naar normale situatie", klonk het.

Hogesnelheidstrein geëvacueerd
Tijdens de actie werd een hogesnelheidstrein die van Valenciennes kwam geëvacueerd: alle 211 passagiers werden van boord gehaald. Volgens Le Parisien zocht de politie drie "als gevaarlijk bekend staande mannen", van wie het profiel afgelopen vrijdag door een partnerland werd gesignaleerd aan de Franse inlichtingendiensten.

Gare du Nord is het Parijse station waar alle treinen uit België en Nederland aankomen. Ook is het de terminus van de Eurostar-treinen vanuit Londen.