Gaf Boris Johnson 140.000 euro overheidsgeld aan Amerikaanse zakenvrouw? “Onderzoek wordt uitgesteld tot na verkiezingen”

Boris Johnson en Jennifer Arcuri.
AFP Boris Johnson en Jennifer Arcuri.
De Britse oppositiepartijen hebben geschokt gereageerd op de onthulling van de krant ‘The Observer’ dat een mogelijk strafonderzoek naar premier Boris Johnson uitgesteld wordt tot na de verkiezingen. Johnson zou als burgemeester van Londen een Amerikaanse zakenvrouw bevoordeeld hebben. Hij zou het techbedrijf van Jennifer Arcuri meer dan 140.000 euro aan overheidsgeld toegeschoven hebben.

Politici stellen het uitstel van de beslissing of er een strafrechtelijk onderzoek moet komen in vraag. Zo lijkt het er immers op dat Johnson beschermd wordt tegen lastige krantenkoppen in de aanloop naar de verkiezingen in december.

Als Johnson schuldig zou bevonden worden aan ambtsmisbruik kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen. Hijzelf heeft echter altijd ontkend dat hij iets verkeerds gedaan heeft.

Het is niet duidelijk wat de relatie tussen Johnson en het voormalige model precies inhield. Zij zou in de VS rondgebazuind hebben dat ze een verhouding met Johnson had.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy De Gieter

  Ze heeft alvast twee serieuze argumenten om die subsidie in de wacht te slepen.

 • Julien Tijtgat

  Hij moet toch eerst verkozen worden hé

 • Geert Landsman

  Klassejustitie ten top!

 • Gianfranco Canalis

  Het ziet er naar uit dat er bij de huidige politici het ene geldschandaal na het andere uitkomt en laat ons dan maar zwijgen over wat verzwegen wordt en nooit zal uitkomen. Moest iedereen weten wat we niet weten hoe zou de wereld dan draaien? Beter of slechter ? Goed onderwerp om er een debat over te maken.

 • Gerard Braeckmans

  Eerst verkiezingen en dan de smeerlapperij.