Ga naar de mobiele website
^ Top

Frontale treinbotsing in Egypte: "Zeker 36 doden en 123 gewonden"

De Iraanse nieuwszender Press TV deelde deze foto van de aanrijding op Twitter.
Press TV De Iraanse nieuwszender Press TV deelde deze foto van de aanrijding op Twitter.
Bij een zwaar treinongeval in Alexandrië, in het noorden van Egypte, zijn zeker 36 doden en 123 gewonden gevallen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in een communiqué.

Twee passagierstreinen botsten frontaal op mekaar. De ene was onderweg van de hoofdstad Caïro, de andere kwam van Port Said. Sommige treinstellen ontspoorden. De televisie toonde beelden van met bedlakens bedekte lichamen.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De Egyptische staatstelevisie berichtte onder aanhaling van functionarissen van het ministerie van Transport dat één van de de twee treinen zou gestopt zijn na een defect. De tweede trein zou daarop op de eerste ingereden zijn.

Egypte kreeg de voorbije jaren af te rekenen met verschillende ongevallen op het spoor. De tragedie met de meeste doden deed zich voor in 2002, toen een trein op een 40-tal kilometer ten zuiden van Caïro vuur vatte. Ongeveer 370 mensen lieten het leven.

In 2012 kwamen 51 mensen, onder wie 47 kinderen, om toen een bus en een trein botsten op een overweg in Centraal-Egypte.

In 2013 vielen minstens 25 doden, toen een goederentrein op een overweg ten zuiden van Caïro een minibus en een tweede voertuig ramde.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug