Fraudeproces tegen Nederlandse overnemer Blokker van start gegaan

Beeld ter illustratie.
BELGA Beeld ter illustratie.
In Den Haag in Nederland is woensdag het fraudeproces van start gegaan tegen Dirk Bron, de Nederlandse ondernemer die begin dit jaar alle winkels van Blokker in ons land heeft overgenomen. Het ging nog maar om een pro-formazitting, waarbij de beklaagde niet aanwezig was. Ten vroegste in het najaar wordt de zaak voortgezet. 

Bron wordt door het openbaar ministerie beschuldigd van onder meer het vervalsen van een huurovereenkomst, het verduisteren van een partij sportschoenen die hij nooit betaalde, het ontduiken van omzetbelasting bij de verkoop van pannen en het vergokken van bedrijfsmiddelen, schrijft de Nederlandse krant Telegraaf woensdag op zijn website. Bij het onderzoek werd ook zijn telefoon afgetapt.

Bron zelf beweert dat hij te goeder trouw handelde en ook zijn advocate zou woensdag in de rechtbank gezegd hebben dat ze alles kan weerleggen. Ze wil een aantal getuigen laten oproepen, sommige vanuit Duitsland. De zaak is dan ook voor onbepaalde tijd uitgesteld, aldus De Telegraaf.

Mega World

In februari raakte de overname van de 123 Belgische Blokker-winkels en hun 670 personeelsleden door de Nederlandse ondernemer bekend. Er werd aangekondigd dat alle winkels zouden worden omgevormd tot goedkope discounters onder het nieuwe merk Mega World. 

Aanvankelijk zou Blokker al in mei uit het straatbeeld verdwijnen, maar door de coronacrisis is die ombouw naar Mega World uitgesteld tot eind juni. Op dit moment houdt de keten wel een totale uitverkoop met straffe promoties

Lees ook: 

Gaat híj Blokker redden, met 240 euro kapitaal? Dirk Bron reed vooral brokkenparcours, vakbonden ongerust (+)

Blokker wordt Mega World en verkoopt merken aan dumpingprijzen. De strategie: goedkoop, goedkoper, goedkoopst (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Odilon Saverien

    Waar gaan deze merken van komen allicht van China want voor echte merken betaal je overal de prijs.

  • Emi De graeve

    Overbodige winkel waar de gangen altijd zo vol staan dat je niet overal kan passeren.