Frats Ierse premier blaast Canadese van zijn sokken

afp
Het ging er vrolijk aan toe tijdens de ontmoeting tussen de Ierse en de Canadese premier in Dublin. Leo Varadkar bedacht zijn collega Justin Trudeau met een Iers rugbyshirt én presenteerde hem ook trots zijn Canadese sokken.

De Canadese premier is in Dublin voor een driedaags bezoek aan Ierland. Hij zal het met zijn Ierse collega-eerste minister vooral over het handelsakkoord tussen Europa en Canada hebben. Trudeau kwam maandag in Ierland aan met zijn vrouw Sophie Grégoire en zijn jongste zoon Hadrien. Hij is in Europa voor de G20-top in Hamburg deze week.

Het bezoek aan Dublin was al in mei gepland, toen Varadkars voorganger Enda Kenny een ontmoeting met Trudeau in Montréal had. Trudeau droeg voor de gelegenheid sokken van Star Wars omdat 4 mei Star Wars-dag was. Op de Toronto Pride Parade trok Trudeau eveneens de aandacht met zijn aangepaste kousen.

De zet van de Ierse Taoiseach was dan ook een knipoog naar die fratsen van Trudeau. Op Varadkars rode sokken prijkten esdoornbladeren en mounties.

Later wordt Trudeau nog ontvangen door de Ierse president, Michael D. Higgins.

'May the fourth be with you'. Met deze sokken vierde Justin Trudeau Star Wars-dag op 4 mei in Montréal.
reuters 'May the fourth be with you'. Met deze sokken vierde Justin Trudeau Star Wars-dag op 4 mei in Montréal.
ap
photo_news