Fransman houdt zich vijf kilometer lang vast aan dak gestolen auto

thinkstock
Een jongeman heeft zich in Frankrijk tijdens een helse rit over vijf kilometer vastgeklampt aan het dak van zijn gestolen auto. Hij hield zich met een hand aan de stangen van het dak vast en belde met het andere het noodnummer. Dat deelde de politie vandaag mee. De dief reed op een bepaald moment meer dan 130 kilometer per uur op de snelweg. Een politiewagen zette de achtervolging in en kon de autodief uiteindelijk inrekenen.

"Ik weet niet wat me bezielde", zei Osama Aoukili over zijn avontuur op het autodak in de regionale krant Le Progrès. "Ik heb een enorm risico genomen. Puur op instinct".

De jongeman had zondag de sleutel in de auto van zijn vader laten zitten, toen hij in Oyonnax ten noordoosten van Lyon een pakje sigaretten wilde kopen. Dan zag hij plotseling de auto wegrijden. "Ik ben zonder nadenken op het dak gesprongen". De man reed zigzag en remde een paar keer hard om zijn "passagier" van het dak te krijgen. De politie dwong de dief uiteindelijk de snelweg te verlaten. In een woonzone sprong Aoukili van het dak. De dief stopte de auto en probeerde nog te voet te vluchten, maar werd door de agenten in de kraag gevat.