Franse tiener aangehouden voor moord op “pedofiele priester”: kruisbeeld in keel gestoken

iStock
De 19-jarige Alexandre V. is gisteren aangehouden voor de moord op Roger Matassoli, een Franse priester die hem misbruikt zou hebben. Hij zou de priester vermoord hebben door een kruisbeeld door zijn keel te steken, waardoor hij stikte. Matassoli zou minstens vier jongens misbruikt hebben tussen 1960 en 2000. Dat schrijven de Franse media.

De priester werd dood teruggevonden in zijn woning in de gemeente Agnetz, in het noorden van Frankrijk, met een kruisbeeld door zijn keel. Matassoli werd beschuldigd van pedofilie en Alexandre V., die in het huis van de priester werkte, zou een van zijn slachtoffers zijn.

Het incident vond plaats op 4 november, maar pas gisteren is Alexandre V. aangehouden. De tiener werd na de feiten opgenomen omdat hij psychisch niet stabiel was. Hij wordt beschuldigd van foltering en moord. De tiener beroept zich op zijn zwijgrecht. “Hij zegt dat hij zich niets meer van de feiten herinnert”, aldus het parket van Senlis.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rudy verlinden

    De kerkgemeenschap blijft liever toedekken met "de mantel der liefde"....verwerpelijk en schijnheilig geloof...hopelijk krijgt die jongen het begrip van de rechtbank...wat niet kan gezegd worden van de kerk...

  • Karel Flanders

    Het is wonderbaarlijk dat dit niet meer gebeurd eigenlijk. Als het waar is en er zijn bewijzen dan moet die jongen door alle mensen gesteund worden tijdens z'n proces.