Franse stad Roubaix heeft groot prestigeproject met zonnepanelen maar vergeet ze aan te sluiten

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
De Franse stad Roubaix, niet ver van Moeskroen aan de Belgische grens, pakte in juni 2019 feestelijk uit dat ze zonnepanelen zouden gebruiken om een deel van de openbare bibliotheek te laten draaien op zonne-energie. Zes maanden later ontdekten ze wel één probleem: de zonnepanelen waren nooit aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

De 187 panelen die ongeveer 103.000 euro kostten om te plaatsen moest een kwart van de energiebehoefte van het gebouw voorzien. Pas in december, toen de stad een windturbine aan het systeem wou toevoegen, ontdekten ze de vergissing.

De komende dagen of weken zal de stad de zonnepanelen en de windturbine zo snel mogelijk aansluiten. Het groene energiesysteem zou de elektriciteitskosten met een kwart verminderen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ricci Latte

    Dus niemand die opmerkte dat hun elektriciteitsmeter even hard bleef doordraaien... één troost, ze liggen dicht bij België, 't zal een overgewaaide miskleum zijn zeker?

  • wim CLAES

    dan stel ik mij vragen over wie die offerte heeft behandeld? kennis van zaken=0 , en vereiste om schepen te worden of bij de technische dienst van Roubaix te gaan werken?