Franse Senaat keurt wet rond reconstructie Notre-Dame goed

De Notre-Dame in Parijs zou over vijf jaar weer heropgebouwd moeten zijn volgens de Franse president Macron.
AFP De Notre-Dame in Parijs zou over vijf jaar weer heropgebouwd moeten zijn volgens de Franse president Macron.
De Senaat in Frankrijk heeft gisterenavond laat een wet goedgekeurd voor de heropbouw van de Notre-Dame. Vorige maand verwoestte een brand het dak en de torenspits van de kathedraal.

De wet werd goedgekeurd na een lang debat en pleit voor een snelle reconstructie van de kathedraal, meldt AFP. Er zijn ook controversiële vrijstellingen voor milieu en erfgoed in opgenomen.

De Franse president Emmanuel Macron heeft een internationale architectuurwedstrijd uitgeschreven voor de heropbouw van de torenspits. Die wedstrijd zal bepalen of de torenspits op dezelfde manier moet herrijzen.

Reconstructie

Maar uit een opiniepeiling in Frankrijk is gebleken dat een meerderheid van de respondenten de Notre-Dame wil herbouwd zien zoals ze er voor de brand uitzag. 

Macron wil dat de reconstructie over vijf jaar afgerond is, maar volgens verschillende experten is dat te ambitieus.

De Notre-Dame in Parijs zou over vijf jaar weer heropgebouwd moeten zijn volgens de Franse president Macron.
AFP De Notre-Dame in Parijs zou over vijf jaar weer heropgebouwd moeten zijn volgens de Franse president Macron.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Een architectuurwedstrijd oké, maar waarom internationaal ? Om als ruilmiddel te gebruiken tegen iets anders ?

 • Wim ELBERS

  Mocht men in Pariz het ras-met-de-in-een-hoek-van-45°-gestrekte-arm hebben laten doen, zou alles reeds lang schön und fertig gewesen sein.

 • willy verbeeck

  Schande van al dat aan die onzin weggegooide geld, ook niet goed voor het milieu hoor.

 • Vincent van Heesewijk

  Doorzettingsvermogen en visie. Wat zou er zojn gebeurd als Mitterand toestemming zou hebben gevraagd voor zijn pyramide. Over 5 jaar klaar voor de olympische spelen. Doen.

 • DIRK RASSCHAERT

  Als het is zoals met de Franse film, blablabla dan is er binnen 20 jaar nog geen plan. Wanneer Europa zich dan nog komt moeien met de voorwaarden en bouwverplichtingen .................