Franse regering wil buitenlandse vrachtwagens belasten

AFP
De Franse regering wil buitenlandse trucks belasten voor het gebruik van de Franse wegen. "We werken aan een soort vignet dat het mogelijk moet maken om buitenlandse vrachtwagens te belasten die Frankrijk enkel maar doorkruisen", aldus minister van Milieu François de Rugy aan zender BFMTV. "We willen volgend jaar de juiste oplossing hebben." 

De Franse transportsector reageert bezorgd en wil niet weten van meerkosten voor de transportondernemingen. De sector benadrukt dat dergelijke maatregelen ook voor Franse vrachtwagens zullen moeten gelden, aangezien Europese regelgeving verbiedt dat buitenlandse truckers benadeeld worden. 

De Rugy gaf aan dat het niet enkel om ecologische overwegingen gaat. "We hebben middelen nodig om investeringen in het wegen- en spoornet te financieren, "zodat we geen fenomenen zoals de ramp in Genua krijgen". In die Italiaanse stad stortte midden augustus een viaduct in. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

Auto- en vrachtwagenbestuurders moeten vandaag in Frankrijk al tol betalen op heel wat snelwegen die uitgebaat worden door private ondernemingen.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kenny Deceuninck

  @Ludovic de beuckeleer, de toll is geen pure belasting. Snelwegen zijn in beheer vah privébedrijven in frankrijk. Dat is ook de reden dat ze zoveel beter liggen dan in belgië, en dat er soms in 1 nacht 20kilometer herasfalteerd wordt, terwijl dit in belgië een jaar duurt...

 • Christine Laevers

  Raf Peeters : volledig met u eens. De burger herbront zich, maar de producenten mogen ook eens hun huiswerk doen.

 • Frans Peeters

  EU samenwerking op zijn best

 • Jos Plessers

  Net alsof de transportsector daar van wakker ligt Die kosten worden door berekend aan de klant en dus,door ons betaald

 • raf peeters

  Ach dat ze eens stoppen producten te maken waarvan ze onderdelen in 10 ver-schillende landen laten maken en tenslotte alles naar een eindland te brengen om het samen te voegen,dit alles is om belastingen te ontwijken,er zou onmiddellijk 4/5 van 't transport kunnen geschrapt worden ,nu rijdt men van A naar B op niks.Men zou bijna denken dat Europa er is om bezigheidstherapie in stand te houden terwijl het toch wel allemaal veel eenvoudiger gaat.