Franse regering verbiedt wifi in kinderopvang

THINKSTOCK
De Franse regering heeft een wet gestemd die het voortaan verbiedt om wifi te voorzien in de kinderopvang. De wet geldt voor alle soorten opvang voor kinderen tot drie jaar. Dat schrijven verschillende Franse media. Kind en Gezin gaat ervan uit dat wifi niet schadelijk is voor de gezondheid, maar zegt wel dat bijkomende voorzichtigheid geen kwaad kan.

In België is er geen wet die het gebruik van wifi verbiedt in de kinderopvang. Toch werden er lokaal al initiatieven genomen om risico's te vermijden. Zo is het in Gent sinds juni vorig jaar verboden om draadloos internet te voorzien in crèches en de lagere scholen.

Kind en Gezin zegt dat "er geen bewijs is dat straling door wifi schadelijk is voor de gezondheid, ook niet voor de gezondheid van kinderen". Toch raadt Kind en Gezin aan om uit voorzorg een aantal maatregelen te nemen omdat kinderen tot een hogere risicogroep behoren omdat hun hersenen nog in volle ontwikkeling zijn.

Ook de Hoge Gezondheidsraad raadt aan voorzichtig te zijn, hoewel er nog geen eenduidigheid bestaat over de mogelijke schadelijke gevolgen van wifi en andere draadloze toepassingen zoals mobiel internet voor kinderen.