Franse regering spant zich extra in voor vluchtelingen

Gisteren was er een betoging in hartje Parijs als steun voor de vluchtelingen.
AFP Gisteren was er een betoging in hartje Parijs als steun voor de vluchtelingen.
De Franse regering gaat meer doen aan de opvang van vluchtelingen, maar ook aan de begeleiding van migranten die terug moeten. Dit heeft het Franse kabinet vandaag besloten. Dit jaar wordt bijvoorbeeld nog onderdak geregeld voor 11.000 mensen extra. De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, concludeert dat het systeem van opvang van asielzoekers helemaal verstopt is en dat de noodopvang van vluchtelingen niet voldoet.

Ook wordt er meer ondernomen om de chaos rond de Noord-Franse havenstad Calais de baas te worden. De watervoorziening, verlichting en sanitair worden verbeterd in de "new jungle'' in de duinen bij Calais. Daar drommen vluchtelingen samen op slechts 33 kilometer van de kust van Groot-Brittannië, waar velen menen een beter bestaan te kunnen opbouwen. In de kampementen bij Calais komt ook permanent een toezichthouder die wordt belast met de schoonmaak, meldde de krant La Voix du Nord.

Deze middag betogen voor het gemeentehuis van Calais vluchtelingen tegen het geweld dat de kampementen de afgelopen dagen teistert.