Franse rappers krijgen 18 maanden cel met uitstel en boete van 50.000 euro voor vechtpartij in luchthaven

Beeld van het gevecht tussen Booba en Kaaris.
REUTERS Beeld van het gevecht tussen Booba en Kaaris.
Goed twee maanden nadat ze slaags waren geraakt in een vertrekhal van de Parijse luchthaven Orly, zijn de Franse rappers Booba (41) en Kaaris (38) vandaag veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel. Dat berichten Franse media. De twee moeten ook elk 50.000 euro boete betalen. 

De twee artiesten en hun entourage kregen het begin augustus met elkaar aan de stok in een 'duty free'-zone.

Op videobeelden is te zien hoe andere passagiers zich zo snel mogelijk voor het opstootje uit de voeten maken. De vertrekhal moest echter tijdelijk dicht, en sommige vluchten liepen vertraging op. Volgens mediaberichten waren de rappers onderweg naar twee verschillende concerten in Barcelona.

De vechtersbazen waren niet aanwezig bij het uitspreken van het vonnis voor de rechtbank van Créteil, in de buurt van de Franse hoofdstad.

Booba (L) en Kaaris (R).
AFP Booba (L) en Kaaris (R).3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Van Looy

    Dat zijn geen rapper's maar zageventen die een tekstje opzeggen, de Sugar Hill Gang, Public Enemy; Kool Moe Dee, Eric B. & Rakim, Whodini, en Grandmaster Flash & The Furious Five, Ice T, de Beasty Boys en De La Soul om er maar enkele op te noemen dat zijn rapper's, de echte old skool zeg maar, de generatie van nu zijn een bende zeveraars en crapuul die denken dat ze het warm water hebben uitgevonden.

  • stefan crama

    Straffen met uitstel brengen niets op en de boetes worden niet altijd betaald, dus een nul resultaat.

  • maurice snelders

    Waarom ALTIJD voorwaardelijke straffen???