Franse premier ontvangt vrijdag woordvoerders "gele hesjes"

De Franse eerste minister Edouard Philippe gisteren in het parlement.
AFP De Franse eerste minister Edouard Philippe gisteren in het parlement.
Woordvoerders van de officiële "delegatie" van de zogenaamde "gele hesjes", de burgerbeweging die strijdt tegen de hoge brandstofprijzen en toenemende levensduurte, worden vrijdagnamiddag om 14 uur ontvangen door de Franse premier Édouard Philippe. Dat hebben vertegenwoordigers van de beweging en Matignon, de ambtswoning van de eerste minister, laten weten.

Minister van Ecologische Transitie François de Rugy ontving dinsdag al twee woordvoerders van de gele hesjes. De beweging hoopt dat de ontmoeting vrijdag een "bevredigender en concreter" resultaat oplevert dan dat eerste onderhoud. De Rugy neemt vrijdag trouwens ook opnieuw deel aan het overleg.

Zaterdag is een nieuwe betoging van de gele hesjes gepland op de Champs Elysées in Parijs. 

AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Beintema

    Het moet andersom zijn.....de gele hesjes ontvangen de premier!!!

  • Jos Hendrik

    Een goed voorbeeld voor Belgie . Hier doet men niets buiten taksen invoeren op alles en nog wat.

  • Lucien Peeters

    In Frankrijk is er tenminste sociaal overleg, hier noemt Jambon de gele hesjes allemaal anarchisten. Iemand die opkomt voor zijn verminderde koopkracht door de massa's accijnzen en btw en allerlei cliquetsystemen van de regering is totaal geen anarchist !