Franse politie treft 65 kilo cannabis aan in lijkwagen

Illustratieafbeelding.
BELGA Illustratieafbeelding.
De Franse douane heeft op een autoweg in het oosten van Frankrijk 65 kilo cannabis in beslag genomen die verstopt was in lijkkisten in een lijkwagen. Het voertuig werd woensdag op een rustplaats langs de autoweg in Miserey-Salines, in de buurt van Besançon gecontroleerd, zo is van het plaatselijke parket vernomen, dat een bericht van de krant L’Est Républicain bevestigde.

In de vier lijkkisten lagen geen lichamen maar wel zakjes marihuana, preciseerde viceprocureur Christine de Curraize. De bestuurder van de lijkwagen zei dat hij lichamen uit Spanje naar Roemenië vervoerde, maar de douane zag dat de kisten niet verzegeld waren, wat verplicht is op internationale trajecten. Daarop beslisten de douanebeambten de kisten te openen.

De chauffeur, een Roemeen van rond de 30 jaar oud, werd opgepakt. Hij had al een strafblad. Volgens de eerst elementen van het onderzoek kwamen de drugs uit Spanje en moesten ze naar Duitsland vervoerd worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.