Franse politie schiet gewapende Belg dood

Getty Images
Een Franse agent heeft gisteravond een Belg doodgeschoten in Menton. De dakloze was gewapend met een mes. Het parket van Nice heeft een onderzoek geopend.

De feiten speelden zich af in een openbaar park. Het slachtoffer, een vijftiger met de Belgische nationaliteit, probeerde zichzelf om het leven te brengen. De politie en de hulpdiensten kwamen tussenbeide. 

De agenten probeerden de man ervan te overtuigen zijn mes te laten vallen. Uiteindelijk gebruikten ze een stroomstootwapen, maar dat hield de man niet tegen. Hij krabbelde weer recht en kwam op een agent af. "Een andere agent heeft zijn dienstwapen twee keer gebruikt", aldus het parket. De Belg werd dodelijk geraakt. De hulpdiensten konden hem niet meer reanimeren.

De gerechtelijke politie van Nice en de algemene inspectie van de Franse politie voeren het onderzoek.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Van Den Bergh

  Respect voor de agent... zal moeilijk zijn om zoiets te vergeten

 • Gerry Cle

  Mooie manier om een zelfdoding te beletten.

 • Emile De Smedt

  Wat gebeurde ver van hier daarover kan men vragen hoe,waarom en,en,en,en.Was politieman in gevaar of ook omstaanders.Zonder gevolgtrekking te maken ,maar Franse politie is wel degelijk militair geschoold en weet met wapens om te gaan.Kwetsbaar personn kan wild te keer gaan en niemand kan weten wat er omgaat.Politieman zal wel harde tijd meemaken over voorval dat ook hij niet heeft gewild

 • Guy Dupont

  Als die man zelfmoord wilde bleven hadden die agente niet mogen tussenkomen! Het was zijn beslissing en niet hun zaken!

 • Albert Debussy

  na het afvuren van het stroomstootwapen zal de man toch wel ontwapend zijn en was dodelijke actie niet noodzakelijk zou ik denken ..