Franse politie raakt slaags met protesterende brandweermannen

AFP
De oproerpolitie in Parijs is vandaag slaags geraakt met protesterende brandweermannen die betere werkomstandigheden en meer loon eisen. De spuitgasten zeggen dat hun job door personeelstekort alsmaar zwaarder wordt en klagen ook aan dat ze vaker aangevallen worden tijdens het uitvoeren van hun job.

De betogers trokken in hun brandweeruniformen door de straten en hielden fakkels omhoog. Sommigen staken hun jassen in brand. Verscheidene brandweermannen gooiden met vuurwerk naar de politie, die op haar beurt traangas inzette.

Frankrijk is al weken het toneel van protesten vanwege de hervormingen van het pensioenstelsel. De vakbonden in Frankrijk hebben voor morgen nieuwe stakingen aangekondigd. Demonstraties staan om 13.30 uur gepland in Parijs en andere steden.

Sommigen staken hun jassen in brand.
AFP Sommigen staken hun jassen in brand.
AFP
AFP
EPA
REUTERS
AFP
AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
EPA
AFP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Wouters

  Dit wordt de EU v an detoekomst; geld, luxe voor de rijken en armoede, exploitatie voor de armen en dit dankzij monarchie en NWO....

 • Robert Van Damme

  Ook hiér weer een voorbeeld van hoe de politieke kaste het 'plebs' straal negeert.

 • Bart Marchand

  Erg dat er op hulp verleners geklopt wordt.

 • Anne Callebaut

  Het stinkt in Frankrijk. Macronksken zijn laatste dagen zijn geteld.

 • Guy Miserez

  Zolang “ l’empereur Macron” aan de macht blijft gaan de Franse blijven betogen.