Ga naar de mobiele website
^ Top

Franse politie presenteert drie pistes voor Alpenmoorden

afp
De Franse rechercheurs die de viervoudige moord in de Franse Alpen onderzoeken, denken dat het motief voor de moorden te zoeken is in de familiale sfeer, de professionele activiteiten van de vader of de link met Irak, het land van afkomst van het gezin al-Hilli. Dat heeft de procureur van Annecy vanmiddag meegedeeld.

De 50-jarige Saad al-Hilli uit Claygate in het Engelse Surrey, zijn echtgenote, zijn schoonmoeder en een Franse fietser werden op 5 september in Chevaline bij het meer van Annecy doodgeschoten. Enkel de twee dochters van het echtpaar overleefden de schietpartij.

"Het werk, de familie en Irak zijn de drie essentiële pistes", zo zei procureur Eric Maillaud op een persconferentie. "Het is echter moeilijk ze in volgorde van belang te zetten. Dat is afhankelijk van de elementen die de onderzoekers in handen hebben".

Voorts kondigde Maillaud aan dat het zevenjarig meisje, dat de schietpartij overleefde maar zwaargewond raakte, pas gehoord zal worden als haar gezondheidstoestand dat toelaat.

De lichamen van de vier slachtoffers zijn intussen overgedragen aan de betrokken families.Meld een bug