Franse politie pakt zes personen op wegens mogelijke aanval op president Macron

AFP
De Franse politie heeft vandaag zes personen opgepakt die verdacht worden van het plannen van een aanval op de Franse president Emmanuel Macron en banden hebben met extreemrechts. Dat meldde Franse nieuwszender BFMTV. 

Vanmorgen werden zes personen gearresteerd door de Franse politie en inlichtingendienst (DGSI) op verdenking van “onnauwkeurig gevormde plannen voor een gewelddadige actie tegen de president”. De arresten vonden plaats in drie verschillende Franse departementen: Isère, Ille-et-Vilaine en de Moezel. 

Volgens nieuwszender BFMTV ging het in dit stadium nog om vage en onduidelijk omschreven plannen. Het is nu aan de speurders om de precieze aard van de dreiging en de werkelijke omvang te achterhalen. Het parket in Parijs start een onderzoek naar “terroristische samenzwering" dat moet uitwijzen wat de aard van de bedreiging is. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN krommentak

    mogelijk ? is dit de normale rechtsgang .

  • robrecht Peeters

    extreem rechts zeker daarvan gelet op zijn carrière onder andere bij een Amerikaanse grootbank,zijn vriendenkring, de vakbonden hem nu niet direct op de handen dragen..... merkwaardig. Rechts een passe-par-tout…..