Franse politie onderzoekt gruwelijke paardenmoorden

Shutterstock
De Franse politie onderzoekt een reeks moorden op paarden waarbij de lichamen van de dieren werden verminkt. Sinds het begin van dit jaar zijn ongeveer tien van dergelijke zaken opgedoken op het platteland, zei een Parijse politiewoordvoerder vandaag.

De meeste moorden vonden plaats bij afgelegen weilanden in het noorden van Frankrijk. In veel gevallen werd een oor van de dieren afgehakt en werd er geen vlees van de karkassen meegenomen.
Het meest recente geval werd gemeld in het dorp Cortambert, in de streek Bourgogne. Daar miste een omgebracht paard een rechteroor. Ook waren de ogen uitgestoken en de genitaliën van het dier afgesneden.

Volgens de politie doken in 2014 en 2016 soortgelijke paardenmoordzaken op, maar zijn het er dit jaar opvallend veel in korte tijd. "We snappen de motivatie niet", aldus de zegsvrouw. "Is het een satanisch ritueel, verzekeringsfraude, een of andere macabere trofeejacht of een internetuitdaging? We weten het niet. Het is erg traumatiserend."

De landelijke politie assisteert lokale korpsen in het onderzoek naar de verminkte dieren. Ook zijn waarschuwingen naar eenheden elders in Europa gestuurd, aldus de politiewoordvoerder.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ingrid mertens

    Hopelijk vinden ze deze moordenaars snel en de rollen eens omkeren en vragen hoe dat ze dat vinden!! Levenslang opsluiten Dieren in de grondwet is een must, hier en overal! Dieren zijn ook intelligente en emotionele wezens, meer dan dit soort mensdom!!

  • Norbert Bauwens

    Ik heb dat eerst gelezen jaren geleden over ergens in Nederland, dan enkele jaren terug in België en nu in Frankrijk...Ik zou durven veronderstellen dat het een reizende moordenaar is..