Franse politie onder vuur genomen met automatische wapens in Marseille

REUTERS
In de Zuid-Franse stad Marseille hebben gewapende en gemaskerde mannen met automatische geweren vanochtend het vuur geopend op de politie. Waarschijnlijk gaat het om drugsgerelateerd geweld en is er geen sprake van terrorisme. Net deze namiddag zou de Franse premier Valls Marseille bezoeken om een balans op te maken van de criminaliteitsdaling in de stad. Er zijn volgens het Franse persbureau AFP geen meldingen van slachtoffers.

Elitetroepen zijn volgens de politiebron onderweg naar de plaats van de schietpartij in La Castellane, een van de noordelijke buitenwijken van de havenstad. Berichten over eventuele gewonden zijn er op dit moment niet.

Volgens de krant Le Figaro werden de schoten afgevuurd op politieagenten, maar ook op Pierre-Marie Bourniquel, commissaris van de politie in de stad. Volgens La Provence zouden getuigen de politie gebeld hebben omdat ze gemaskerde mannen zagen die in de lucht schoten met kalasjnikovs. Toen de politie ter plaatse kwam, samen met commissaris Bourniquel, openden de mannen het vuur op hen.

De schietpartij zou een gevolg zijn van een afrekening tussen twee rivaliserende drugsbendes die de controle proberen te verwerven over een locatie om drugs te verkopen. La Castellane is een van de armste wijken van de stad waar, ook op straat, veel drugs worden verhandeld.

De Franse premier Manuell Valls brengt net deze namiddag een werkbezoek aan Marseille wegens de daling van de criminiliteit in de stad. Valls zou er de balans opmaken van de maatregelen die sinds twee jaar van kracht zijn in de stad en die tot doel hebben een einde te maken aan de bende-afrekeningen in de stad. Ook de minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en die van Onderwijs Najat Vallaud-Belkacem zouden de stad bezoeken.

REUTERS
REUTERS
AP
AFP
REUTERS
AP
AP
AFP

Tirs de Kalachnikov : forte tension cité de la... by LaProvence
REUTERS
EPA