Franse politie houdt 2 broers en hun ouders aan voor ontploft bompakket in Lyon

In het kader van het onderzoek naar de ontploffing van een bompakket in Lyon vrijdag zijn vier verdachten opgepakt. Dit heeft burgemeester Gérard Collomb vandaag tegenover nieuwszender BFMTV gezegd. Het parket heeft dit bevestigd. Enkele uren nadat de verdachten werden opgepakt, vond er ook een huiszoeking plaats. 

Het parket meldde vanmorgen dat een 24-jarige man werd opgepakt en vastgezet in het belang van het onderzoek. Volgens BFMTV is die eerste verdachte een informaticastudent die gisteren al was geïdentificeerd en die voorheen niet bekend was bij de politie. Hij is in het zevende arrondissement van Lyon in de kraag gevat toen hij van een bus stapte. Hij stak meteen zijn armen in de lucht toen hij de politie zag, zei Collomb.

Dat de politie hem pas vandaag inrekende, kwam uit vrees dat hij thuis springstoffen had. Franceinfo meent dat het om een Algerijn gaat. De krant Le Parisien meldde dat hij bij zijn ouders woont.
 

De tweede verdachte is een achttienjarige man. Het is niet helemaal duidelijk wat zijn relatie is tot de hoofdverdachte: volgens de krant Le Progrés gaat het om de broer, BFMTV meldde enkel dat hij een familielid van de hoofdverdachte is. De politie zou via de achttienjarige meer willen te weten komen over die laatste.

Vervolgens zijn er nog een man en vrouw in hechtenis genomen. Het zou om de moeder en vader van de hoofdverdachte gaan. 
Een zus van de hoofdverdachte wordt eveneens verhoord, zij verkeert evenwel niet in “garde à vue”.

Het motief van de drie verdachten is vooralsnog onduidelijk. 

Huiszoeking

Nadat de vier verdachten in hechtenis werden genomen, werd hun huis doorzocht. Meer dan een tiental politievoertuigen, waaronder een voertuig van de technische en forensische recherche, blokkeerden de toegang tot de residentie Les Ifs in een volkswijk in de gemeente ten zuiden van Lyon.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Louman

    Als er nog linksen zijn die zich afvragen waarom men rechts stemt , hier is een voorbeeld.