Franse onderzoekers verdenken piloot MH370: “Hij had controle tot aan crash”

De nieuwe informatie maakt de verdenkingen op kapitein Zaharie Ahmad Shah alleen maar zwaarder.
Reuters / RV De nieuwe informatie maakt de verdenkingen op kapitein Zaharie Ahmad Shah alleen maar zwaarder.
Franse onderzoekers hebben nieuwe informatie gepresenteerd over de verdwijning van rampvlucht MH370 in 2014. De piloot van het verdwenen Malaysia Airlines-toestel had de volledige controle over het passagiersvliegtuig tot het moment dat het in zee stortte. Dat concluderen onderzoekers op basis van nieuwe informatie van Boeing.

Onderzoekers die bezig zijn met het ophelderen van de mysterieuze verdwijning van de lijnvlucht hebben ontdekt dat de ongebruikelijke bochten en bewegingen die het vliegtuig heeft gemaakt alleen handmatig gemaakt kunnen zijn, niet met de automatische piloot.

Depressieve piloot

Het team van onderzoekers heeft de vluchtdata van Boeing kunnen analyseren, waardoor ze bepaalde abnormale vliegbewegingen hebben ontdekt die in een Boeing 777 alleen handmatig gemaakt kunnen worden. Die nieuwe informatie maakt de verdenkingen op kapitein Zaharie Ahmad Shah, die destijds problemen zou hebben gehad, alleen maar zwaarder. De onderzoekers gaan er nu vanuit dat de depressieve piloot alle 239 passagiers en crew aan boord heeft omgebracht door het toestel opzettelijk te laten crashen.

Bizarre theorieën

In de afgelopen vijf jaar kwamen al verschillende bizarre theorieën voorbij die de verdwijning van de rampvlucht zouden kunnen verklaren.  Afgelopen maart moest een onderzoek van een Australische journalist nog opheldering geven. Volgens de bekroonde Australische journalist Ean Higgings is een brand in de cockpit de meest waarschijnlijke oorzaak van de ramp met vlucht MH370 van Malaysia Airlines. 

De MH370 verdween in de nacht van 8 maart 2014 boven de Indische Oceaan met 239 mensen aan boord van de radar. De Boeing 777-200ER was op weg van Kuala Lumpur naar Beijing.

De Franse onderzoekers verdenken de piloot ervan alle inzittenden van het toestel te hebben omgebracht door het toestel opzettelijk te laten crashen.
REUTERS De Franse onderzoekers verdenken de piloot ervan alle inzittenden van het toestel te hebben omgebracht door het toestel opzettelijk te laten crashen.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  Wat mij bij deze zaak stoort: het is geen klein vliegertje en het hardnekkig stlzwijgen van diegenen die letterlijk alles zien met hun spionagesatellieten; een vlieg met een zwembroek in mijn tuin tot een Buk die zogezegd in Oekaïne zou zijn gelanceerd, als het hen propagandistisch uitkomt.

 • Arthur Westerman

  @cindy Het toestel is in de oceaan gestort, dus er is niks in de grond geboord. Op een paar brokstukken na is er nog niks teruggevonden, dus het blijft speculeren. Sommige verklaringen, zoals de zelfmoord, zijn beter te onderbouwen dan anderen, maar tot nu toe hebben ze alleen de onzin verhalen kunnen tegenspreken.

 • JEAN-PAUL HEYVAERT

  Er zijn al verschillende toestellen met meer dan 200 passagiers vrijwillig neergestort door de piloot, o.m. een egyptische die zou ontslaan worden wegens sexuele handtastelijkheden en een aziaat met torenhoge schulden door mislukte beursspeculaties (Air Crash Investigation afleveringen op tv).

 • haeck cindy

  De allereerste berichten direct na take-off : men zag een onbekend object en het vliegtuig verdween onmiddellijk van de radar, die versie hebben ze door 100 anderen vervangen. Het feit dat men dit toestel nog steeds niet terugvond boort al hun dwaze theorieën de grond in.

 • Kevin Callens

  @Luke zo gemakkelijk hack je die boordcomputers niet... Waarschijnlijk zelfmoord van piloot