Franse ministers vragen onderzoek in Frankrijk naar zaak-Epstein

Uit het Amerikaanse onderzoek zou zijn gebleken dat zowel verschillende slachtoffers als handlangers van Epstein de Franse nationaliteit hebben.
Photo News Uit het Amerikaanse onderzoek zou zijn gebleken dat zowel verschillende slachtoffers als handlangers van Epstein de Franse nationaliteit hebben.
Twee Franse ministers hebben vandaag opgeroepen tot een onderzoek in Frankrijk naar de zaak Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair die zelfmoord pleegde in de gevangenis. Epstein werd ervan beschuldigd tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt.

"Het Amerikaanse onderzoek heeft uitgewezen dat er banden zijn met Frankrijk. Het lijkt ons fundamenteel voor de slachtoffers, dat er een onderzoek wordt geopend in Frankrijk", schrijven staatssecretarissen Marlene Schiappa (gelijkheid van vrouwen en mannen) en Adrien Taquet (kinderbescherming).

"De dood van Epstein mag de slachtoffers niet de gerechtigheid ontnemen waarop zij recht hebben: het is een essentiële voorwaarde voor hun herstel. Het is ook een voorwaarde voor een effectievere bescherming in de toekomst van andere meisjes die worden geconfronteerd met dit soort van georganiseerde netwerken, dit soort van roofdieren", schrijven Schiappa en Taquet.

Link met Frankrijk

De vereniging ‘Innocence en danger’ benadrukt dat "Frankrijk betrokken is bij dit dossier aangezien in het onderzoek van de FBI verschillende personen met Franse nationaliteit opduiken."

'Innocence en danger' citeert een "betrouwbare bron" die beweert dat "verschillende slachtoffers van het prostitutienetwork opgericht door Jeffrey Epstein en zijn handlangers ook de Franse nationaliteit hebben". Volgens The New York Times had Epstein een appartement in Parijs waar hij ook zelf geregeld verbleef. 

De dood van de 66-jarige Epstein, die ervan beschuldigd wordt dat hij tientallen minderjarige meisjes zou hebben misbruikt in zijn residenties in New York en Florida, gaf al heel snel aanleiding tot complottheorieën. Een daarvan is dat Epstein, die vrienden had in de hoogste kringen, geen zelfmoord zou hebben gepleegd, maar vermoord werd.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. 

Staatssecretaris Marlene Schiappa.
REUTERS Staatssecretaris Marlene Schiappa.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.