Franse minister van Werk opnieuw onder vuur

Eric Woerth
UNKNOWN Eric Woerth

De felpgeplaagde Franse minister van Werk, Eric Woerth, is vandaag het onderwerp van een nieuwe polemiek geworden. De partijgenoot van president Nicolas Sarkozy, genoemd als spilfiguur in de zaak-Bettencourt, wordt er door de weekbladen Le Canard Enchainé en Marianne van beschuldigd, een hippodroom aan een vriend te hebben verkocht voor eenn uiterst zacht (vrienden)prijsje.
 
Volgens beide weekbladen beval Woerth in maart, zes dagen voordat hij de portefeuille van Begroting ruilde voor die van Werk, de verkoop van de racetrack in Compiègne nabij Parijs, plus 47 hectare bosgrond voor "amper" 2,5 miljoen euro. De koper, aldus de Canard, was/is een "goede vriend" van Woerth. De reële prijs van het eigendom is ongeveer het achtvoudige van de verkoopprijs. Het blad vergezelde zijn artikel van een brief waaruit moet blijken dat Woerth persoonlijk bij de verkoop betrokken was en die ook goedkeurde.
 
Het ministerie van Financiën ontkende prompt alle irregulariteiten bij de transactie. Maar de nieuwe aantijgingen zullen de Franse oppositie enkel maar stijven in hun vraag naar een onafhankelijk onderzoek naar het verleden van Woerth. (afp/ypu)