Franse minister van Economie laat zich niet door gele hesjes tegenhouden: "We zetten de hervormingen voort”

Bruno Le Maire, Frans minister van Economie.
AFP Bruno Le Maire, Frans minister van Economie.
Na drie maanden van manifestaties van de gele hesjes, voert de Franse regering zijn aangekondigde sociale hervormingen toch door. Dat heeft de Franse minister van Economie, Bruno Le Maire, vandaag tijdens een economisch forum in Dubai gezegd. De hervormingen zouden nu al positieve resultaten voor de Franse economie opleveren.

Maire benadrukte dat president Emmanuel Macron tijdens zijn campagne in 2017 een grondige hervorming van het Franse economische model heeft beloofd. "Wij gaan door met die hervorming omdat ze al resultaten oplevert. Zo blijft de economische groei overeind ondanks de Europese en internationale onzekerheden", aldus Le Maire.

De Franse minister van Economie vindt dat zijn land moet doorgaan met de engagementen en de beloftes van president Macron, "maar tegelijk moeten we aandacht besteden aan de mensen die zich gemarginaliseerd voelen”.

Op de vraag of de manifestaties van de gele hesjes geen schade berokkenen aan het beeld dat de buitenwereld heeft van Frankrijk, antwoordde Le Maire: "Het beeld van Frankrijk blijft intact. Maar ik moet ook eerlijk zijn: veel politici en investeerders stellen zich vragen bij de situatie.”

Dertien weken “gele hesjes”

In diverse steden kwamen gisteren voor de dertiende keer op rij 51.000 manifestanten op straat om te protesteren tegen het sociaal beleid van de regering-Macron. De grote Franse steden lieten zondag weten dat ze dringend een vergadering willen met de Franse regering om te bestuderen of ze een schadevergoeding kunnen krijgen na dertien weken van protesten van de "gele hesjes". Die manifestaties gingen vaak gepaard met incidenten en rellen en dat heeft veel schade berokkend in de steden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Vandermaelen

  Politici weten natuurlijk altijd alles beter: dat is tevens de belangrijkste oorzaak waarom Frankrijk aan de rand van de afgrond staat.

 • Paul Philippaerts

  Niet te geloven dat die "regeerders" de idiote idee hebben dat zij de economie laten draaien, dat zij werkgelegenheid scheppen, dat zij de economie sturen. Die hebben nog niet door dat economie iets is dat niet in een land georganiseerd wordt. In Belgie hoor je dat ook. De regering heeft 200.000 jobs gecreëerd. Gewoon belachelijk.

 • Frank Joos

  GROOT gelijk

 • Jean Paul Peelos

  Goed zo. Het zal uiteindelijk leiden tot een heruitgave vann1789.

 • WILLY ZACHEL

  Ze hebben hem verkozen en u zitten ze ermee ! En dat was al de tweede keer dat ze fout kiezen de vorige die Hollander was ook al fout Wanneer eindelijk eens voor Le Penn kiezen !