Franse kinderen uitgehongerd om kwaad te verdrijven

In Frankrijk heeft de politie bij een huiszoeking acht kinderen ontdekt die op de rand van de hongersdood leefden. De ouders, een moslimstel uit Banyuls-sur-mer, hongerde de kinderen uit religieuze overtuigingen uit. "Het feit dat de kinderen zo mager zijn is een goed teken. Dat wil zeggen dat al het kwade uit het lichaam verdwijnt", verklaarde de vader van het gezin.

22 kilo
De kinderen, tussen zeven en zeventien jaar oud, zijn graatmager. Een dertienjarige jongen weegt slechts 22 kg en werd ontdekt toen hij naar voedsel zocht in vuilnisbakken. "De jongen, graatmager en op blote voeten, vertelde dat hij gestraft werd omdat hij een handvol poedersuiker gestolen had", zei procureur Jean-Pierre Dréno. De moeder van de jongen had hem geslagen met een stok en met de suikerpot. Ook twee zussen van 13 en 15 jaar oud wogen nauwelijks meer dan 22 kilogram.

Lijfstraffen
De 49-jarige Marokkaanse vader van de kinderen en zijn 50-jarige vrouw bevestigden dat ze hun kinderen wilden opvoeden volgens de strikte regels van de Islam. Daarbij hoorde een strikt voedingsregime. "Als de regels van de vader niet werden nageleefd, volgden er lijfstraffen", aldus de procureur. Drie van de acht kinderen zijn ondergebracht bij familie, de anderen verblijven in het ziekenhuis of werden geplaatst in een tehuis. (afp/gb)