Franse journaliste (26) vermoord in Centraal-Afrikaanse Republiek

Camiile Lepage werkte de afgelopen jaren vaak in Afrika. In Zuid-Soedan maakte ze onder meer dit beeld van de Mundari-stam.
AFP Camiile Lepage werkte de afgelopen jaren vaak in Afrika. In Zuid-Soedan maakte ze onder meer dit beeld van de Mundari-stam.
Camille Lepage, een Franse journaliste, is in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) "vermoord" tijdens het maken van een reportage.

De Franse president François Hollande maakte de feiten bekend in een communiqué. Hij zal er alles aan doen om de omstandigheden van de moord op te helderen, klonk het. Volgens het communiqué werd het lijk van de journaliste aangetroffen in de westelijke regio Buar.

De 26-jarige Lepage werkte sinds juli 2012 in Zuid-Soedan. Franse soldaten vonden haar levenloze lichaam toen ze een wagen met leden van de in hoofdzaak christelijke anti-balaka-militie tegenhielden.

Vorige week meldde de freelance fotojournaliste nog op sociale media dat ze met anti-balaka-strijders zou meereizen naar Amada Gaza, nabij de grens met Kameroen.