Franse hardloper eindelijk opgepakt voor brandstichting 900 auto’s: “Hij is opgelucht”

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
De Franse politie heeft afgelopen week een 33-jarige man opgepakt die wordt verdacht van brandstichting van zo'n negenhonderd auto's in het noordoosten van het land. De auto's gingen de afgelopen zes jaar in vlammen op. De totale schade wordt geschat op zo'n 8,5 miljoen euro, meldden Franse media.

De politie pakte de verdachte uit het oostelijk stadje Sélestat op nadat elf auto's in de buurt van het stadje uitbrandden. "Het is een gewone man, iemand die geen strafblad heeft en niet bekend was bij de politie, Hij voldoet helemaal niet aan het profiel van een klassieke brandstichter", aldus het hoofd van de onderzoeksafdeling van de gendarmerie in Straatsburg.

Volgens de krant Le Dauphiné Libéré is de man een gepassioneerd atleet op hoog niveau en specialist in korte afstanden (5 en 10 kilometer). Als loper kende de verdachte het gebied waar hij de auto’s in brand stak zeer goed. 

Wraak

De man heeft zijn daden bekend. Hij is volgens lokale media depressief, maar ook opgelucht eindelijk te zijn opgepakt. Uit de eerste verhoren blijkt dat hij de branden stichtte uit wraak. Waarvoor is niet bekendgemaakt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willem merken

    8,5 miljoen Euro, Terug te betalen aan 20 Euro per maand zeker?

  • Paul Philippaerts

    Geweldig toch hoeveel zotten er tegenwoordig vrij rondlopen. Uiteraard gaan die kerels vrijuit, want ontoerekeningsvatbaar ah ja psychotisch. Vroeger bestonden er nog zottenhuizen, nu lopen de zotten vrij rond in de maatschappij. Het wordt de hoogste tijd dat Wortel en Geel terug opengaan.