Franse gendarme sterft na aanrijding met 15-jarige op crossmotor

Een lid van de gendarmerie in een anonieme wagen  controleert de snelheid op een weg in het Franse   Saint-Andre de Cubzac. (archieffoto 2013)
AFP Een lid van de gendarmerie in een anonieme wagen controleert de snelheid op een weg in het Franse Saint-Andre de Cubzac. (archieffoto 2013)
Een lid van de gendarmerie  is maandag bezweken aan de verwondingen die hij een dag eerder opliep  bij een aanrijding  in het Franse Salles, een dorp op zo'n 50 kilometer ten zuiden van Bordeaux.  Een 15-jarige bestuurder van een crossmotor weigerde te stoppen bij een snelheidscontrole  en reed op de agent.

De tiener kwam in aanrijding met de gendarme (46) en vluchtte weg. Hij is later op de avond gearresteerd en zit in voorlopige hechtenis. De feiten worden bestempeld als 'poging moord'. 

Zijn crossmotor was vermoedelijk niet goedgekeurd voor de openbare weg. De precieze omstandigheden van de aanrijding worden nog onderzocht. De omgekomen gendarme bemande met drie collega'seen mobiele radarcontrole op een departementale weg. De veertiger laat een vrouw en drie kinderen achter. 

In Frankrijk mogen jongeren vanaf hun veertien een motorfiets tot 50 cc besturen. Ze moeten hiervoor een rijbewijs behalen dat ze verkrijgen na een verplichte zeven uur durende rijcursus. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Colomb heeft zijn medeleven geuit aan familie en nabestaanden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lieve Vandamme

    Kinderen toelaten met een gemotoriseerd voertuig te rijden is de kat bij de melk zetten!!! Er gebeuren nu reeds zo veel ongevallen, en nu is die 15j jongen een "doodrijder" !! Het leven van een 46j. man , vader? onherstelbaar vernietigd, en ook zijn toekomst ziet er niet goed uit!! Verbied aan deze "kinderen" om nog een gemotoriseerd voertuig te besturen!!!