Franse gemeente opgeschrikt door panter die plots over de daken wandelt

Panter in Armentières
SDIS 59 Panter in Armentières
De Franse gemeente Armentières werd gisteravond opgeschrikt door een ongenode bezoeker. Een zwarte panter was op haar gemak de daken van de gemeente aan het verkennen. Na een uurtje rondslenteren, kon het dier binnendringen in een appartement waarvan een raam openstond. De panter kon veilig worden weggehaald, niemand raakte gewond.

Toen het dier gisteravond werd opgemerkt, werden de politie en de brandweer meteen gewaarschuwd. Ze stelden een veiligheidsperimeter in en er werd een dierenarts ingeschakeld om het dier, dat zo’n dertig kilo weegt, te verdoven met een pijltje.

Dat lukte en de panter kon worden gevangen. Het is nog niet duidelijk waar het dier vandaan komt, mogelijk is het ontsnapt uit het huis van een buurtbewoner die met vakantie was. Je mag een panter niet als huisdier houden, het dier wordt nu verzorgd en zal binnenkort waarschijnlijk verhuizen naar een dierentuin.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Die eigenaar is hem waarschijnlijk terug gaan halen.

 • Annelies Vandenbroeck

  Gelukkig ook een actie waar het arme dier niet wordt bij doodgeschoten. Hopelijk komt hij nu terecht waar hij met veel liefde en goede zorgen zijn leven kan slijten.

 • Koenraad Verstraeten

  Waar Bagheera is, is ook Balou te vinden. Akheela (de wolvin) hebben we voordien al gezien.

 • Barbara Bontje

  Een luipaard, zwarte panter betekend zoiets als zwarte kat.

 • Nicolas Van Hoecke

  Raam waar hij is binnengegaan, is waarschijnlijk die waar hij ook is uitgekomen. Wie houdt nu een panter thuis....Boete voor de eigenaar voor houden van een verboden dier en dierenmishandeling.