Franse douane onderschept ruim 1.000 kilo coke met straatwaarde van 74 miljoen euro

AFP
De Franse douane heeft ruim 1.000 kilo cocaïne onderschept in Le Havre. De drugs, met een straatwaarde van 74 miljoen euro, werden gevonden tussen een lading palmharten afkomstig uit Ecuador. De Franse minister van Financiën Gérald Darmanin spreekt vandaag van "de belangrijkste drugsinname die de douane dit jaar heeft gedaan”.

In totaal gaat het om 1066 kilogram. "Dit is toch een verlies van 74 miljoen euro voor de criminelen die het vervoer van de drugs organiseerden", zei Darmanin. In 2018 is er in totaal 12,2 ton cocaïne onderschept op Frans grondgebied. Dat was veel meer dan het jaar daarvoor.

In mei vonden Franse douaniers nog 492 kilogram cocaïne in de haven van Duinkerke. Dat was de op een na grootste partij coke die dit jaar werd onderschept. De drugs waren toen verstopt in een container met bananen en had een straatwaarde van 40 miljoen euro.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Ik vermoed dat er mensen zijn in Z-Amerika die niet zo gelukkig zijn. De laatste tijd zijn er al massa hoeveelheden coke gevonden door de politie. Er gaan koppen rollen, letterlijk dan.

  • piet devlieger

    De straatwaarde zou dus 74 euro per gram zijn. Volgens de Global Drug Survey kost een gram zo ongeveer 53 euro. Toch wel een dure hobby.

  • Jan Van den broeck

    Een ton... tja dan wordt het moeilijk om de douaniers te overtuigen dat het voor "eigen gebruik is"!