Franse discotheekuitbater in hongerstaking uit protest tegen coronamaatregelen

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Een Franse discotheekuitbater is een hongerstaking gestart, uit protest tegen de verplichte sluiting van de discotheken. De zaak van de man is al drie maanden gesloten, en er is nog geen zicht op een heropening. “Ik wil een krachtig signaal sturen”, zegt de man over zijn actie. 

Mike Ludwig baat ‘Le Tremplin’ in Montauban-de-Bretagne uit. Met plaats voor 2.700 feestvierders is het de grootste discotheek van Bretange, maar alle 22 medewerkers zijn sinds 8 maart tijdelijk werkloos, omdat ook in Frankrijk de discotheken nog niet mogen heropenen uit angst voor de verspreiding van het coronavirus. Premier Edouard Philippe zei vorige maand dat discotheken naar alle waarschijnlijkheid zeker tot september gesloten blijven. 

De sector vindt dat ze vergeten wordt in het versoepelen van de maatregelen, en vreest dat heel wat zaken niet langer in staat zullen zijn om hun vaste kosten te betalen. De uitbater van Le Tremplin zegt dat hij “al heel wat schulden heeft opgebouwd”. Uit onvrede met deze onzekerheid en om aandacht te vragen voor de penibele situatie in het nachtleven, besloot de discotheekuitbater afgelopen zondag in hongerstaking te gaan. “Er wordt gezegd dat het heropenen van de discotheken voor een tweede golf zou zorgen. Daar kan ik mij niet bij neerleggen, dat is onmogelijk”, zei Ludwig in een interview met de Franse zender BFMTV.  “Ik ben gestopt met eten en drinken, omdat ik een krachtig signaal wil sturen. Sommigen begrijpen niet waarom ik dit doe, en zeggen dat ik aan mijn familie moet denken. Maar dat is precies waarom ik dit doe, om alle families die in de problemen komen onder de aandacht te brengen”, aldus Ludwig. 

Op de Facebookpagina van zijn discotheek geeft Ludwig regelmatig een update over zijn situatie. “Het gaat niet goed”, zei hij na vier dagen hongerstaking, “Mijn been trilt en ik heb hele erge hoofdpijn. Ik heb besloten om dagelijks toch twee glazen water te drinken”. Intussen houdt de man zijn hongerstaking vol, en blijft hij hopen dat de regering een einde zal stellen aan de onzekerheid in het nachtleven. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook: Nachtclubs op Ibiza pas in 2021 opnieuw open
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Vandamme

  Erg voor die mens, maar hij moet wel beseffen dat discotheken een gemakkelijke broedhaard zijn voor dit virus. Met zoveel mensen op mekaar geplakt, er wordt veel alcohol gedronken en weinig aanvoer van frisse lucht in veel van die plaatsen.

 • Anna Pauels

  moet hij weten, vooral niet op ingaan. Het is zijn keuze , blijkbaar is voor hem de gezondheid van honderden mensen minder belangrijk dan zijn winst.

 • Bert Van der auwera

  100 procent gelijk

 • Godot Lilly

  Ik kan me inbeelden dat het een harde verandering is voor deze ondernemer, maar het is niet anders dan dat een werknemer zijn job verliest door Corona. Als je je job verliest zoek je een andere job en ga je niet janken bij de overheid voor extra steun.

 • Ronny Cuypers

  Even snel op de website van deze zaak gekeken. Ze staat te koop. Die hongerstaking is waarschijnlijk niks anders dan een goedkope publiciteit.