Franse comapatiënt Vincent Lambert in intieme kring begraven

AFP
De Franse comapatiënt Vincent Lambert is vandaag in intieme kring begraven. Dat heeft de familie van de man bevestigd aan het Franse persbureau AFP. Lambert overleed donderdag nadat hij bijna elf jaar lang in vegetatieve toestand leefde. 

Het stopzetten van zijn behandeling was het voorwerp van een jarenlang juridisch getouwtrek tussen zijn echtgenote en diepgelovige ouders. De plechtigheid vond plaats in een kerk in Longwy, een dorp in het noordoosten van Frankrijk vlak bij de Belgische grens.

Lambert raakte een tiental jaar geleden zwaargewond aan het hoofd bij een verkeersongeval. Sindsdien bevond hij zich in een coma. Zijn echtgenote pleitte ervoor om de behandelingen stop te zetten zodat Lambert kon sterven, maar zijn katholieke ouders probeerden dat te verhinderen en spanden verschillende juridische procedures aan.

Uiteindelijk maakte het Franse Hooggerechtshof de weg vrij om de behandeling stop te zetten. De artsen stopten daarop met vocht toe te dienen aan Lambert, tegelijk werd de palliatieve zorg opgevoerd. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROBERT GERTS

    Rust zacht jongen. Dit is enkel MIJN persoonlijke mening: Die wetten moeten onmiddelijk aangepast worden! Hij was getrouwd, en zijn vrouw hield zielsveel van hem. Maar ZIJ was een mens! Die achterlijke ouders dachten enkel aan hun eigen! Men moest ze aan de schandpaal nagelen! 11 jaar verdomme! Wie doet dit zijn kind aan!? Egoïstische monsters!

  • Severien De smedt

    Heeft niet veel nut zijn gezicht nu te blurren nadat jullie het al heel de week laten zien hebben. Rust zacht vincent, eindelijk bevrijd uit die hel wat zijn leven nog geweest moet zijn.