Franse burgemeesters ‘verbieden’ het om te ziek worden als protest tegen dokterstekort

Illustration.
thinkstock Illustration.
Negen burgemeesters in het westen van Frankrijk, in het departement Sarthe, hebben een symbolisch verbod op ziek worden opgesteld. Dat doen ze uit protest om de tekorten aan dokters en medisch personeel aan te kaarten.

De burgemeesters hebben in een decreet gesteld dat het verboden is om medische zorg te vragen na een ongeval of ziekte. Daarmee willen ze de overheid vooral waarschuwen dat er grote tekorten zijn aan gezondheidszorg in de gebieden. Er is vooral een groot personeelstekort en te weinig plaats in ziekenhuizen.

Ironisch genoeg staat in het decreet dat het wél toegestaan is om te verhuizen naar Parijs om daar toegang tot betere gezondheidszorg te krijgen.

Natuurlijk is het decreet alleen symbolisch, omdat het niet in werking zal treden. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van Frankrijk

    Tja, de Franse overheid hoort het niet graag, maar het is voldoende om te zoeken naar "le diagonale du vide" en wij zitten ergens op het randje ervan: 5 km voor apotheek, 10 km voor dokter, 30 km voor ietwat deftig ziekenhuis

  • Tuur Schipper

    Hier in de Landes, dokter op 20 km, apotheek op 10 km en hospitaal op 35 km. Maar alles is hier ver, eigen keuze.