Franse bergbeklimster gered op 'killer mountain', klimpartner is spoorloos

De Poolse klimmer Tomasz Mackiewicz in 2014. Het team heeft hem niet gevonden.
REUTERS De Poolse klimmer Tomasz Mackiewicz in 2014. Het team heeft hem niet gevonden.
Een Franse bergbeklimster is door een special reddingsteam gered van de Pakistaanse berg Nanga Parbat, bijnaam ‘killer mountain’. Elisabeth Revol kwam samen met haar Poolse klimpartner vast te zitten op 7.400 meter hoogte.

Een klimteam klom gedurende de nacht zo’n 1.000 meter vanuit een lager gelegen gebied om haar te redden. Revol’s klimpartner Tomasz Mackiewicz is nog steeds vermist, meldt de BBC.

Vanochtend liet het klimteam, bestaande uit vier Polen, weten dat Revol levend was gevonden. Mackiewicz en Revol waren elkaar echter kwijtgeraakt, en hij is nog spoorloos.

Er wordt niet verder naar hem gezocht. Vanwege het weer en de grote hoogte zou het extreem gevaarlijk zijn om verder te zoeken, meldt een vriend van Revol op Facebook. “Het is een verschrikkelijke en pijnlijke beslissing. We zijn ontzettend verdrieting. Onze gedachten zijn bij Tomeks familie en vrienden. We huilen,” aldus de verklaring.

Op internet was op het moment dat Revol gered werd al meer dan 100.000 dollar opgehaald om de reddingsoperatie te bekostigen. 

Ludovic Giambiasi

NangaParbat Decision of the rescue team: Urubko and Bielecki will go down with Elisabeth. Tomorrow morning at around 10 if weather allows all 5 will be transported to Skardu by helicopter organized...
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Tussen in de zetel blijven zitten en een berg beklimmen zit nog veel verschil. Maar het is allebei zeer ongezond.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Zo is dat Julien.

 • Ingrid De Clercq

  Een ander moet zijn leven riskeren?

 • mike vanginderen

  Die doen altijd vanalles,zo extreem mogelijk, en als het mis gaat MOET je ze komen redden en uw leven wagen.Gewoon laten liggen.

 • Julien Letschert

  Wie het risico opzoekt moet zelf kunnen instaan indien er iets foutloopt. Dat anderen dan nog geld storten om iemand te gaan redden...ongelooflijk! Ik ga morgen ook wat gevaarlijke zaken doen en dan reken ik op jullie allemaal om geld te storten als het fout loopt... onnozelaars...nog even en we doen voor alles en iedereen aan crowfunding!!!