Franse arts verdacht van nog 17 extra vergiftigingen van patiënten

Arts Frederic Pechier in maart 2017 bij het verlaten van het gerechtsgebouw.
AFP Arts Frederic Pechier in maart 2017 bij het verlaten van het gerechtsgebouw.
Een Franse arts tegen wie een onderzoek loopt wegens vergiftiging van 7 patiënten, wordt nu ook verdacht van nog eens 17 extra gevallen. Een van zijn advocaten heeft bevestigd dat de 47-jarige anesthesist nu mogelijk wordt vervolgd voor 24 zaken, waarvan er 9 een dodelijke afloop hadden.

Frederic Pechier, die voorwaardelijk op vrije voeten is, werkte in twee privéklinieken in Besançon. De slachtoffers kregen tijdens een chirurgische ingreep een hartstilstand en een aantal kon niet meer worden gereanimeerd. Het Openbaar Ministerie ondervroeg de narcotiseur deze week voor nog eens 66 gevallen van een hartstilstand op de operatietafel, terwijl het risico voor de patiënten als gering werd beschouwd.

Overdosis

De openbare aanklager zette 17 zaken door. De verdachte anesthesist was volgens hem bij alle operaties de “gemeenschappelijke noemer” in een periode dat hij overhooplag met een collega. “Hij was steevast in de buurt als er iets onverwachts gebeurde, stelde altijd snel een diagnose en zei wat er moest worden gedaan, ook als er totaal geen reden was te denken aan een overdosis kalium of lokaal verdovingsmiddel”, aldus het OM.


Volgens het Franse persbureau AFP zou een bron dicht bij het onderzoek verteld hebben dat de specialist noodsituaties creëerde, waarin hij tussenbeide kon komen en zijn reanimatietalent kon demonstreren.


De advocaat van de arts ontkent alle aantijgingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.