Franse agenten cel in om misbruik Canadese toeriste

Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld
Twee agenten van een Franse elite-eenheid zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven jaar voor de verkrachting van een toeriste. Het duo misbruikte de vrouw uit Canada in het toenmalige politiehoofdkwartier van Parijs.

Slachtoffer Emily Spanton (39) had de mannen in 2014 ontmoet in een café. Ze ging vervolgens vrijwillig mee naar het nabijgelegen bureau, waar de agenten werkten voor de speciale eenheid BRI. Getuigen verklaarden dat Spanton overduidelijk stomdronken was. Ook bleek uit medisch onderzoek dat ze drugs en antidepressiva had gebruikt.

Getuigen hadden gezegd dat de vrouw vrolijk oogde toen ze het bureau binnenging. Ze leek overstuur toen ze later weer vertrok en beschuldigde de agenten direct van verkrachting. De mannen beweerden zelf dat geen dwang kwam kijken bij de seksuele handelingen, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

De toeriste is mogelijk ook nog misbruikt door een derde persoon. In haar ondergoed is DNA aangetroffen van drie mensen, maar alleen de twee agenten konden worden geïdentificeerd. Zij moeten het slachtoffer ook nog een schadevergoeding betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.